Outplacement

Je hebt ontslag gekregen, maar staat er niet alleen voor!

Outplacement maakt vaak deel uit van het sociaal plan bij een reorganisatie of een vaststellingsovereenkomst. Tijdens een outplacement traject doorloop je verschillende fases om te komen tot een nieuwe, passende baan. Wij bieden je een gefaseerd outplacementprogramma dat is afgestemd op jouw persoonlijke behoefte en wensen.

Samen met jou onderzoeken we je kwaliteiten, talenten en expertise en waar je deze zou willen inzetten door de volgende fases te doorlopen:

  • Ontslagverwerking: Afscheid nemen, loslaten en accepteren van mijn situatie.
  • Zelfanalyse: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik (niet meer)? 
  • Arbeidsmarktorientatie: Hoe presenteer ik mij,  met wie ga ik netwerken, waar ga ik solliciteren?
  • Nazorg: Hoe gaat het met mij, heb ik nog vragen, zit ik goed op mijn nieuwe plek?

Tijdens een gratis intakegesprek adviseren wij je graag.  Vul ons contactformulier of bel om een (online) afpraak in te plannen. 

OUTPLACEMENT & IMAGE COACHING

Een zakelijk kleur- en/of stijladvies is belangrijk voor medewerkers van wie afscheid wordt genomen.
In het bedrijfsleven wordt het dragen van de juiste kleding nog steeds als één van de bepalende succesfactoren gezien. Wij bieden daarom 1 of meer modules van image styling als onderdeel van een outplacement programma aan.

Wanneer je opnieuw moet solliciteren, is goed om te weten hoe de (eerste) indruk die je maakt positief kan worden beïnvloed. De juiste houding en kledingkeuze helpen daarbij!

Ons doel is om, tijdens de zoektocht naar werk, de effectiviteit van sollicitaties door middel van een goede uitstraling te verhogen.
Op individuele basis of in groepsverband besteden wij aandacht aan de uiterlijke presentatie van de betreffende medewerker(s).

Onderwerpen die we onder meer bespreken tijdens een zakelijk imageadvies zijn:

  • Hoe presenteer je jezelf het beste en met zelfvertrouwen?
  • Hoe kom je over op een ander?
  • Do’s en dont’s met betrekking tot kleding in een zakelijke omgeving
  • Zakelijke dresscodes

SHAPE biedt ook volledige outplacementprogramma’s waarin de uiterlijke presentatie een plaats krijgt.

Aandacht voor wie jij bent en voor wat je wil uitstralen: dat is waar het bij SHAPE outplacement image coaching over gaat. Ons doel is om je binnenkant en buitenkant met elkaar in balans te brengen. Je komt overtuigender over als je boodschap past bij je uiterlijke presentatie. Hoe dat bereikt wordt kan voor iedereen anders zijn.

Interesse? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.